Cristian Roșca

Cristian Roșca

În decursul acestei săptămânii Scândură l-a întâlnit pe Cristian Roșca, un tânăr afacerist de succes! El este student în primul an de licență, la specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Iași.

Din discuția purtată cu el, Scândură îl descrie pe Cristian drept o persoană ambițioasă „cu multe pasiuni printre care se numără fabricarea pantofilor și interesul pentru mediul online”. Acesta mărturisește că atracția spre mediul afacerilor a apărut la o vârstă fragedă, și anume la 3 ani, moment în care părinții săi înființaseră o fabrică de încălțăminte.

Ceea ce l-a determinat să intre în afacerea familiei a fost rutina zilnică pe care o urmau părinții lui: „în fiecare zi vedeam cum părinții mei se trezesc la ora 05:00 și se ocupă de firmă până la 23:00. Ei militau mereu pentru ideea de a avea o educație bună și de a fi printre primii la școală, fapt pentru care nu voiau să mă implice în activitatea firmei, mai ales în perioada liceului.”

Tânărul era îngrijorat cu privire la situația sensibilă prin care trecea afacerea familiei: „fiind la un liceu cu profil real, de matematică-informatică, m-am gândit cum aș putea să-i ajut, deoarece vânzările nu mergeau întotdeauna bine, iar povara și stresul cu care ei se confruntau era destul de mare.”

O primă inițiativă avută de către Cristian, pentru redresarea situației financiare a firmei, a fost integrarea acesteia în mediul online, dorind să creeze un website pentru aceasta: „aveam cunoștințe în acest domeniu, dobândite atât pe parcursul liceului, cât și din concursurile la care am participat.

Cu toate acestea, părinții mei, în anul 2017, nu au fost de acord cu propunerea mea, iar ideea a rămas suspendată.”. Însă, acest lucru nu l-a descurajat pe tânărul nostru, ba din contră, l-a motivat și mai mult!
Acesta a reușit treptat să intre în fabrică și să învețe de la 0 modul de fabricare al încălțămintei, cu prețul câtorva perechi de pantofi stricate.

După 2 ani de pregătire, Cristian a revenit cu propunerea unui magazin online al firmei, răspunsul primit din partea părinților fiind unul diferit: „în anul 2019, eram pregătit să aduc ideea de a crea un website în fața părinților mei, iar aceștia, surprinzător, au fost de acord. Au urmat 3 luni în care am fost nevoit să creez magazinul online, să găsesc un fotograf pentru produse și să pun toate lucrurile la punct. Iar acum, după 2 ani în care am fost într-o continuă învățare, pot spune că mi-am creat o afacere cu propriile mele cunoștințe și încerc, în fiecare zi, să aduc un plus pentru a o îmbunătăți.”

Un sfat pe care tânărul afacerist îl transmite tuturor este că „dacă te concentrezi pe creșterea ta ca persoană, implicit va crește și afacerea ta.” Așadar, nu lăsați pe nimeni să vă impună anumite limite, doar voi știți cu adevărat de ce sunteți capabili!

Pentru ca munca sa să nu fie în zadar, Scândură vă invită să aruncați o privire pe site-ul lui Cristian, acesta fiind o mărturie a faptului că prin determinare, ambiție și multă muncă poți obține tot ceea ce îți propui!