Direcționează 3,5%

Direcționează 3,5%

De ce 3,5% pentru LSE?

Câteva răspunsuri

– este vorba de o opţiune, nu de o obligaţie;

– este vorba de 3,5% din impozitul din venit datorat statului, nu din întregul venit;

– beneficiarii celor 3,5% sunt organizaţii non-guvernamentale, fundaţii, asociaţii, organizaţii non-profit;

– libertatea de a alege beneficiarul revine contribuabilului exclusiv, astfel că acesta poate opta pentru direcţionarea către domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, către organizaţii locale de serviciile cărora beneficiază sau către orice altă organizaţie doreşte;

– reprezintă un mecanism fiscal transparent şi eficace de direcţionare a banilor publici către entităţi non-profit;

– nu este vorba de o plată suplimentară, este vorba de o direcţionare a sumelor pe care oricum contribuabilul le plăteşte la stat, având avantajul deciziei asupra beneficiarului;

– opţiunea direcţionării este valabilă numai pentru un singur beneficiar, entitate non-profit.

 Completați cu datele personale doar unul din cele două formulare (230 sau 200).

Pentru venituri din salariu:

  •  Pasul 1: Descărcați formularul 230 precompletat cu datele LSE Iași;

           cerere_230_2020

  •  Pasul 2: Completați cu datele de identificare (pct. I) și semnatura.

Completarea celorlalte rubrici nu este obligatorie.

Pentru alte venituri :

  • Pasul 1: Descarcati formularul 200 precompletat cu datele LSE Iași;
  • Pasul 2: Formularul 200 trebuie completat, citind cu atenție instrucțiunile de aici la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III;
  • Pasul 3: Depuneți formularul direct la registratura organului fiscal sau trimiteți formularul prin poștă, cu scrisoare recomandată la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu. Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice din România le gasiți aici .

Suma redirecționată către Liga Studenților Economiști Iași va contribui la îmbunătățirea calității tuturor proiectelor în care asociația este implicată. Pe lângă proiectele existente, anual încercăm să aducem ceva nou pentru întreaga comunitate de studenți ai Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, să le oferim anumite burse prin care să le arătăm că ceea ce fac este luat în seamă, iar membrilor asociației încercăm să le oferim ocazia de a merge la diferite training-uri și sesiuni de formare personală și profesională.

Asociația „Liga Studenților Economiști” (LSE Iași) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care are drept misiune susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Liga Studenților Economiști beneficiază de recunoaștere din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, asumându-și un rol important în procesul de modernizare al învățământului superior, urmărind îmbunătățirea cadrului de desfășurare al activităților didactice.

Investind în Liga Studenților Economiști Iași înseamnă că ești resposabil social, îți pasă de tinerii cu potențial și dorești să ajuți la dezvoltarea și modernizarea învățământului superior.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să descărcați formularul 230 (în cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (dacă ați avut și alte venituri în afara salariului), urmând ca apoi să il depuneți la oficiul poștal sau la Administrația Financiară corespunzătoare domiciliului dumneavoastră până la data de 25 mai 2021.