FeStudIS

[framedbox title=”FeStudIS”]

Viziune

„FeStudIS” reprezintă cel mai mare eveniment dedicat studenților ieșeni, desfășurat pe o perioadă de o săptămână de către Casa de Cultură a Studenților din Iași, în colaborare cu asociațiile studențești.

Perioada de desfășurare:

  • aprilie-mai

Obiective

Pe parcursul perioadei de desfășurare a evenimentului se organizează numeroase proiecte de către asociațiile studențești, însă momentul cel mai așteptat de către studenți este reprezentat de Parada organizațiilor studențești, care deschide săptămâna dedicată studenților.

Liga Studenților Economiști participă întotdeauna la parada organizațiilor studențești, ocupând mereu unul din locurile de pe podium: locul 1 (2012), locul 2 (2013), locul 2 (2014), locul 2 (2016).

În cadrul FeStudIS, Liga Studenților Economiști derulează proiecte proprii, destinate studenților, având ca obiective:

  • dezvoltarea și consolidarea legăturilor cu studenții ;
  • derularea unor activități de destindere, recreere și socializare;
  • promovarea proiectelor derulate de asociație.

Medieval dance reprezintă un proiect de tradiție al LSE, fiind organizat cu scopul de a introduce publicul în atmosfera medievală, creată cu ajutorul decorului și a costumelor specifice. Momentul culminant al evenimentului îl reprezintă demonstrația de dans medieval oferită de membrii asociației.

Olimpiada funny constă într-o serie de competiții sportive amuzante, menite să aducă veselie în rândul participanților. Câteva dintre probele desfășurate sunt: săritul cu sacul, funia, apple bobbing, ștafeta, dodgeball. Scopul proiectului este acela de a dezvolta relațiile cu studenți, de a promova spiritul de echipă și fair-play.

Live band reprezintă un proiect prin intermediul căruia studenții talentați din punct de vedere muzical au șansa de a se afirma în cadrul unui concert live.

[/framedbox]