Omul din spatele catedrei

Domnișoara Profesor Universitar Nicoleta Darie

              Ne-am gândit să vă oferim și o altă imagine a unei figuri din spatele catedrei, din facultatea noastră. Domnișoara Profesor Universitar Nicoleta Darie a acceptat să ne dezvăluie o altă latură a sa decât cea de cadru didactic.

  • De când predați în această facultate?

D.N.: Am început să predau în primăvara anului 2008, ca profesoară de statistică, o disciplină pe care eu am învățat-o cu drag, în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

  • Care a fost motivul pentru care ați ales această carieră de profesor?

D.N. : Această profesie mi-am dorit-o de mică, deoarece mi-a plăcut și îmi place să predau. Visul meu a fost să devin învățătoare sau profesoară de pian, am fost la liceul pedagogic și urma să dau la Conservator.

  • Care sunt avantajele și dezavantajele de a fi profesor?

D.N. : Eu văd doar avantaje, nu am văzut niciodată dezavantaje în această profesie. Cel mai important este că mă simt mereu tânără, nu-mi simt vârsta, parcă am rămas la 20 de ani. Un alt avantaj ar fi că mă încarc cu energie, eu niciodată nu simt că obosesc, aș preda mereu și vin cu mare drag la seminar, știind că îi ajut pe studenți să înțeleagă mai bine materia.

  • Care a fost motivul pentru care ați venit la FEAA?

D.N. : După terminarea liceului pedagogic urma să dau la Consevator, însă am ales această facultate îndrumată de părinții mei, ei fiind economiști.

  • V-a îndrumat cineva spre această carieră de profesor?

D.N. : Am crescut înconjurată de cadre didactice, bunicii mei au fost profesori, la fel și mătușa mea. A contat foarte mult profesoara mea de matematică din liceu care a văzut în mine potențial și prin ceea ce spunea mi-a dat de înțeles că fac bine și asta a contat foarte mult.

  • Cum erați ca studentă și ce făceați în timpul dumneavoastră liber?

D.N. : Mi-am trăit viața de studentă foarte frumos. I-am urmat mereu sfatul tatălui meu și anume să trăiesc într-un continuu echilibru, cât învăț atât să mă și distrez, să nu înclin balanța nici într-o parte nici în alta. Am mai făcut ceva de care îmi amintesc cu drag, am cântat în Corul Cadrelor Didactice în toți cei patru ani și am fost și în turnee.

  • Când vă gândiți la anii de studenție, care sunt primele cuvinte care vă vin în minte?

D.N. : Cele mai potrivite cuvinte care ar putea caracteriza anii de studenție ar fi: bucurie, comunicare și prietenie.

  • Ce părere aveți despre studenții de astăzi?

D.N. : Studenții din ziua de azi sunt o generație altfel, o generație frumoasă, știu să se exprime, să spună ce vor; îi văd înțelepți, deștepți și cu potențial.

  • Ce sfaturi le puteți oferi studenților?

D.N. : Trebuie să vă dezvoltați, să profitați de șansele care vi se oferă. Să nu permitem nimănui să ne spună cine suntem cu adevărat, noi știm cel mai bine asta. Să credem în noi.

  • Care este părerea dumneavoastră despre LSE?

D.N. : Această organizație exista și când eram eu studentă, dar nu era cum este acum, LSE-ul a crescut foarte mult, a evoluat frumos. Acolo merg studenții pentru a se dezvolta și chiar se implică foarte mult în activități.

             Mulțumim domnișoarei profesoare pentru timpul acordat și pentru sfaturile sale.